Schaap te water met kerst

Door Sven Kortekaas | December 28, 2017

Op eerste kerstdag rond half 2 ’s middags kreeg brandweer Uitgeest een prio 2 melding dier te water op de A9 nabij de afrit Uitgeest.

Er was melding gedaan bij de alamrcentrale dat er een schaap in de sloot zou liggen nabij de afrit Uitgeest op de A9. De melder zat nog bij het schaap om hem in ieder geval aan de kant te houden. Dit maakte het voor de brandweer makkelijker om hem weer op het land te krijgen.

Om aan de overkant van de sloot te komen heeft de brandweer een loopbrug gemaakt met behulp van een ladder en een loopplank. Hierdoor kon een aantal brandweermannen naar de overkant om het schaap uit de sloot te tillen. Nadat het schaap uit de sloot was getild ging hij er als een speer vandoor.

Met dank aan Sander Disselköter voor de foto’s