Gemeenteraad op bezoek

Door Sven Kortekaas | June 13, 2016

De gemeenteraad van Uitgeest was dinsdagavond samen met de burgemeester, Wendy Verkleij, uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de keuken van brandweer Uitgeest. Wat doet de brandweer precies en hoe wordt er geoefend?

De gasten kregen eerst een uitleg van Marcel Gal, ploegchef van brandweer Uitgeest, uitleg hoe de brandweer en Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) in elkaar zit en werkt. Wat de taken van brandweer Uitgeest zijn en welke voer- en vaartuigen brandweer Uitgeest tot beschikking heeft.

Op het terrein van de gemeentewerf waren voor de gemeenteraadsleden twee oefeningen in elkaar gezet om te kunnen laten zien en ervaren hoe het is om als brandweerman of -vrouw te oefenen. Zo kon er met een ademluchttoestel op de rug, een warmtebeeldcamera en een straal gezocht worden naar een slachtoffer en een brand in een ruimte die vol stond met rook.

Aan de andere kant van het terrein werd een korte demo gepresenteerd over het bevrijden van een slachtoffer uit een auto. De raadsleden konden dit zelf ook ervaren door onder begeleiding van twee brandweermannen een deur of een stijl uit het voertuig te knippen.

Met dank aan Ruben van 112-Uitgeest.nl voor de foto’s