Aalscholver in de boom

Door Sven Kortekaas | February 9, 2017

Op zondag 8 januari werden we rond kwart over vier gealarmeerd voor een dier op hoogte. Op de Sluisbuurt zat een aalscholver vast in de boom.

De dierenambulance was gealarmeerd om een vogel te bevrijden die hoog in een boom hing. Eenmaal ter plaatste zagen ze dat ze er niet bij konden en hebben de brandweer ingeschakeld. Door een ladder tegen de boom te zetten en de tak af te zagen waar de aalscholver aan vast zat kon de vogel bevrijd worden. De vogel lande veilig in het water en zwom naar de kant. En kon zo door de dierenambulance uit het water gehaald worden.

Eenmaal op het droge was te zien dat er een behoorlijk groot lokaas aan de aalscholver vast zat. De haak van het lokaas zat door de poot heen. Door dit lokaas met visdraad is hij vast komen te zitten in een boom.
​ Met dank aan Ruben van 112-Uitgeest.nl voor de foto’s